Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη του 1ου ΣΔΕ Λάρισας σε Οινοποιείο

Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού επισκέφτηκε το οινοποιείο του Δημητρίου Αλατά, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι του Β’ επιπέδου να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της οινοποίησης και με βασικούς στόχους την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον, την καλλιέργεια της οικολογικής τους συνείδησης, αλλά και την συνειδητοποίηση της αλληλένδετης σχέσης ανθρώπου – φύσης.


Οι εκπαιδευόμενοι  είχαν την ευκαιρία να μάθουν την διαδρομή και τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να παραχθεί από το σταφύλι το κρασί, δηλαδή γίνανε κοινωνοί της διαδρομής από το αμπέλι στην οινοποίηση, μέσα από την ξενάγηση που πρόσφερε ο ίδιος ο οινοποιός Δημήτρης Αλατάς. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του και να λύσουν τυχόν απορίες τους γι’ αυτή την μαγική διαδρομή που πηγάζει από τους αρχαίους χρόνους και φτάνει στις μέρες μας.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί στο οινοποιείο ήταν οι Βασίλης  Μπουζούκης και Δημήτρης Μέρας καθώς και ο σύμβουλος σταδιοδρομίας  Βαϊόπουλος Αχιλλέας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας  για την επόμενη σχολική χρονιά και όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν μπορούν να απευθύνονται για εγγραφές από 17:00 μ.μ. μέχρι 20:00 μ.μ. στο διδακτήριο του 5ου Λυκείου Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών), όπου στεγάζεται το σχολείο. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι: 2410 670950. Όσοι είναι ενήλικες πάνω από 18 ετών και δεν έχουν Απολυτήριο Γυμνασίου δίνεται τώρα μια δεύτερη ευκαιρία να το αποκτήσουν. Η φοίτηση στο σχολείο διαρκεί μόνο δυο χρόνια και εφαρμόζεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ